Felhívás a Források Világnapja alkalmából


2020-ban is tegyünk együtt a forrásvizeink védelméért.

A Gyermekekkel a Természetért Egyesület felhívást tesz közzé, a Források Világnapja (május 19.) alkalmából a forrásaink környezetének megtisztítására.
A felhíváshoz csatlakozhat minden természetet szerető család, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, iskolai osztályok, egyesületek, környezetükért tenni akaró emberek oly módon, hogy szerveznek egy „forrástisztítási túrát” (vagy csatlakozzon már meglévőhöz), a forrás környezetének megtisztítására.
 
A kezdeményezés célja
Magyarország páratlanul gazdag folyóvizekben és vizesélőhelyekben, ami nemcsak hazai - nemzetközi szinten is figyelmet érdemel.
A Gyermekekkel a Természetért Egyesület tagjai számára prioritást élvez a forrásvizek védelme.
Az idén éppen azért szeretnénk országos akciót, és hívunk egy közös cselekvésre, hogy minél hangosabban felhívjuk a figyelmet éltető vizeink védelmére.
Mutassuk meg, hogy mennyire fontos nekünk vizeink védelme!

Hogyan csatlakozhatsz?
1. Jelentkezz május 15-ig a forrasvizorzok@gmail.com e-mail címen. Írd meg mikor, melyik település melyik forrás környezetét (szükség esetén! a forrást) kívánjátok megtisztítani.
 Az egyesület honlapján és facebook-oldalán folyamatosan közzétesszük a kiválasztott források és jelentkezők nevét.
2. A választott időpontban keressétek fel a forrást és nagy figyelemmel körültekintéssel végezzétek el a tisztítást. Kérjük, hogy a tisztítás előtt, közben és után is készítsetek fényképeket!
3. Május 30-ig várja az egyesület a fényképes élménybeszámolókat, melyeket szintén megoszt a honlapján, valamint facebook-oldalán.

Jelentkezhetsz önállóan, vagy az egyesület Facebook oldalán közzétett jelentkezők valamelyikéhez is.


Gyermekekkel a Természetért Egyesület
www.gyermekekkelatermeszetert.eu
ForrásVízŐrzők Csapata
www.forrasvizorzok.eu
emial: forrsasvizorzok@gmail.com