A ForrásVízŐrzők kézikönyve

Két kis civil szervezet lelkes tagjai (a Gyermekekkel a Természetért Egyesület és a Kék Forrás Környezet- és Természetvédelmi Egyesület) és értő, tapasztalt vízvédelemmel és környezetvédelemmel foglalkozó szakemberek arra vállalkoztunk, hogy a forrásvizek védelmével kapcsolatos tapasztalatainkat, tudásunkat, jó gyakorlatainkat, egy rövid, de tartalmas összegzés formájában az érdeklődő civilekkel (szervezetekkel, magánemberekkel) megosszuk, egy kézikönyv formájában is.
E kézikönyv egésze a források védelméről szól. Arról, hogy a forrás állapotát megőrizzük,szükség esetén javítsuk. Bemutatjuk a források szerepét, jelentőségét, s hogyan, mit tegyünk, tehetünk értük. Azt gondoljuk, ahhoz, hogy igazán szeretni, gondozni tudjuk vizeinket, forrásainkat, tudnunk kell róluk, ismernünk kell azokat. Fel kell mérnünk, hogy pontosan mennyi és milyen forrás van Magyarország területén, milyen állapotúak, vannak-e rendszeresen gondozva, miként hasznosulnak? Így könnyebben tervezhetők a mi feladataink is az általunk örökbefogadott forrásoknál.

Hisszük, ha sikerül „jó gazdára” bízni minden vizünket, a helyi szorgoskodások összeadódnak egy nagy egésszé, mely „összeadódás” a jövőnk záloga.
Szeretnénk, ha minél többen átéreznék vizeink védelmének szükségességét az élővilág védelme, de talán saját magunk védelme érdekében is! Szeretnénk, ha ezért a célért mindenki addig tenné, amit tehet, amíg nem késő!

Örülünk, hogy a nagy szeretettel összeállított anyagunk hozzád is eljut, reméljük azt, örömmel és haszonnal fogod forgatni

 

Kézikönyv megtekintése:

Digitális könyv   -   Megtekintés
  Megtekintéséhez az  Adobe Flash Player engedélyezése szükséges

PDF-dokumentum    -   Megtekintés