Együttműködés története, célja

A két egyesület között létrejött együttműködés története, célja.

A Kék Forrás Környezet és Természetvédelmi Egyesület a Gyermekkel a Természetért Egyesület (GYETE) forrásprogramjához való csatlakozása, a Földművelési Minisztérium Dr. Illés Zoltán környezetügyi államtitkárának 2014. február 27.-i civil szervezeteknek rendezett találkozóján elhangzott partnerkeresés során a két egyesület egymásra találásával jött létre.

A két egyesület partnerségével a „TERMÉSZETES FORRÁSVIZEINK VÉDELME” címmel 2014. augusztus 1-én indulhatott el projektünk a forrásvizek védelmével kapcsolatosan a Norvég Civil Támogatási Alap finanszírozásával.

Célunk, hogy létre hozzunk egy országos civil hálózatot, a természet- táj- és vízvédelemmel foglalkozó civil szervezetek összefogásával. Reményeink szerint ez a civil hálózat, a forrásvizek védelmével kapcsolatos konkrét környezetvédelmi tevékenységen túl, felvállalja a területtel kapcsolatos információk, civil szakértői tudások és jó gyakorlatok összegyűjtését, megosztását.

A két egyesület a projektben meghatározott célok és feladatokhoz hasonlóan már sokrétű programot valósított meg és annak eredményeivel rendelkezik, valamint saját forrásgondozási, örökbefogadási tapasztalatai felhasználásával, a képzés alapját meghatározva, hozzájárulnak a projekt megvalósításához és azt eredményesen elősegítik. Tagságunk több éves tapasztalattal, komoly szakember gárdával járul hozzá az elméleti és gyakorlati képzés megvalósításához.

A képzés során átadott információk, jó gyakorlatok által a majdani ForrásVízÖrzők átfogó képet kaphatnak a forrásvizek kultúrtörténeti érdekességeiről, mindennapi szerepéről, védelméről.

 

További cikkek »