Elkezdtük a közös munkát

A csatlakozott szervezetekkel és koordinátoraikkal a közös munkát a forrásvizek védelmével kapcsolatos felkészítő tréningeken való részvétellel kezdtük meg.
 
Az első tréning egy csapatépítéssel egybekötött „Civil közösségépítés és közösségfejlesztés” c. felkészítő tréning volt a koordinátorok számára, 2015. január 17 – 18.-án Budapesten.
 
A következő tréning egy „24” órás „Forrásvizeink környezetvédelme” címet viselő felkészítő tréning, amelyben kidolgozott forrásgondozási modell alapján osztották meg szakértőink tudásaikat, valamint megosztottuk a civil forrásgondozási tapasztalatainkat. A tréning helyszínét ezúttal Pápateszéren a Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskola épülete, valamint a terepi munkát a hozzá kapcsolódó 1,6 ha zöld terület és forrás csoport biztosította.
A 2015. március 27 – 29-én megtartott tréningen már az időközben csatlakozott (GesztenyeKék Természetbarát Egyesület, Holocén Természetvédelmi Egyesület, Javasgyógyász Egyesület) szervezetek koordinátoraival együtt 24 koordinátor vett részt.
 

Több blogbejegyzés »

Hozzászólások

Forrásvízőrző ch képe

Forrásvizeink környezetvédelme című felkészítő tréning témái a teljesség igénye nélkül: Miért védjük a forrásokat, hogyan kell a forrásokat megközelíteni, a források védelmének módszerei, téradatok gyűjtése, térképismeret, medermorfológia, a források környezeti állapotának mérése a MÉTA és LAC módszer segítségével, források gondozása, karbantartása, tisztítása. Ezeket az előadásokat olyan kiváló szakemberek prezentálták, mint dr.Bardóczyné Székely Emőke, Németh Imre, Dukay Igor és Obermayer András. 
Az elméleti előadások után a terepgyakorlatra a második napon került sor két helyszínen, ahol a BIESEL, MÉTA, LAC módszer használata és a gyakorlatban való elsajátítása, illetve vízhozam mérés és medermorfológia volt.
A jó hangulatú előadások és terepgyakorlat után a harmadik napra a terepen elvégzett munka átbeszélése és értékelése maradt.